Ohållbara projekt

Projektarbete är en av de vanligaste arbetsformerna i dag. Färska studier tyder på att projektverksamhet står för en tredjedel av den ekonomiska aktiviteten i utvecklade länder. Är då projektarbete hållbart i dag, dvs är det möjligt för projektarbetande människor att ägna sig åt det på ett sätt som inte överkonsumerar deras mentala och kroppsliga välmående? Det som spelar roll för hållbarheten ur individens perspektiv är hur hens arbete utvecklas över tid, genom flera projekt, genom en karriär med projekt. Förvånansvärt många får hantera det på egen hand medan projektledare fokuserar på egna projekt, linjechefer med personalansvar styr på distans och hr-ansvariga inte förstår vad som sker ”ute i projekten”.Läs inlägget!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.