Leda för skolutveckling: Slutrapport och spridningskonferens

Det treåriga FoU-programmet Leda för skolutveckling, som genomförts av IFOUS i samarbete med Örebro kommun och KTH-forskarna Marianne Ekman Rising, Johann Packendorff och Henrik W Svensson, avslutades i och med en nationell spridningskonferens den 24/9. Forskargruppens slutrapport ingår som ett kapitel i den avslutande slutrapporten från IFOUS.

I forskargruppens slutrapport beskriver vi hur forskargruppen organiserat våra insatser i programmet; som en interaktiv process där vi löpande arrangerat dialoger och seminarier med programmets deltagare, baserade både i aktuell forskning om distribuerat ledarskap och om processbaserat relationellt utvecklingsarbete. Därefter följer en kronologisk analys av programmets utvecklingsseminarier med fokus på metoder, frågeställningar, aktiviteter och resultat. I de två avslutande analysavsnitten diskuteras sedan programmets utveckling i termer av distribuerat ledarskap, samt målstyrda och relationella vägar till förbättrad utvecklingskapacitet.#ledskut

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.